Poslednjih nekoliko dana svedoci smo svojevrsnog rata koji bukti na društvenim mrežama povodom kontroverzne peticije za oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi koju je pokrenula tzv. inicijativa „Kreni-Promeni“. Kao odgovor na ovaj zahtev iza kog je do sada svojim potpisom stalo manje od 190.000 građana usledila je kontrapeticija Željka Mitrovića za podršku emitovanju rijaliti programa. Ipak, na tome se nije stalo pa je vlasnik Pinka na tviteru brutalno izvređao kontroverznog lažnog ekologa Sava Manojlovića, direktora kampanja tzv. pokreta „Kreni-Promeni“ nazvavši ga „džiberčićem sa prasećim pogledom, neznalicom i neupućenim seljačićem“.

Manojlović je izjavio da REM, Pink i Hepi mogu da otvaraju kontrapeticije, ali ne mogu kršiti zakon.

“Može neko da otvori peticiju da je dozvoljeno gaziti pešake ili ne plaćati porez, ali to je i dalje kršenje zakona, a u pravnoj državi se za to mora snositi odgovornost”– poručio je Savo Manojlović. Nije prošlo mnogo vremena, na Tviteru je stigao odgovor vlasnika Pinka:

„Ovaj Savo Manojlovic iz Kreni-promeni, nije samo neznalica i džiberčić sa prasećim pogledom, nego i neupućeni seljačić koji ne zna da se na konkursu ne može ni aplicirati ako imaš bilo kakav poreski dug, pa me zanima kako će N1 ili Nova da konkurišu kad nisu ni registrovani u Srbiji“– napisao je Željko Mitrović na šta mu je Manojlović ubrzo odgovorio:

„Da li neko ima pogled slatkog prasenceta ili je pošmrkao godišnji prinos Kolumbije nije bitno. To su ad hominem napadi. Suština je da bi Happy, pa i tamo neki PINK morali da izgube dozvolu jer nemaju recimo dečiji program, a obavezni su po zakonu“ napisao je Manojlović.

„Savo, nisam baš ekspert i ne bih ulazio u raspravu da li ti je praseći ili prasencetov, ali si ti jedna gluperda koja ne zna da je najnagrađivaniji projekat za decu bio Pinkove Zvezdice koje se planiraju i u narednoj sezoni! Ajmo dalje Savo?“ odgovorio je Mitrović.

Lažni ekolog Savo Manojlović mu je poručio da TV Pink, kao televizija sa nacionalnom frekvencijom i kao opšti pružalac medijske usluge u obavezi da ima dečji, kulturni i naučni program.

Peticiju Pinka već par dana prate izjave i gostovanja vlasnika Pinka u svim informativnim programima pomenute televizije, da bi od juče ušao u konkretan obračun sa pokretom „Kreni-Promeni“ i direktorom kampanja ovog pokreta Savom Manojlovićem.

Translate »