Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović posetio je 10.maja novootvoreni pogon fabrike „Aptiv“ u Zaječaru u kome je već radno angažovan veliki broj radnika sa evidencije NSZ a koji planira da u narednom periodu zaposli više od 1000 ljudi.To je treća fabrika koju je u Srbiji, nakon Leskovca i Novog Sada, otvorila britanska kompanija „Aptiv“, koja se bavi proizvodnjom električne i elektronske opreme za vozila.

Zajedno sa direktorom zaječarske filijale NSZ Dušanom Mladenovićem, direktor NSZ Zoran Martinović obišao je novootvoreni pogon te kompanije i razgovarao sa menadžmentom. 

Tom prilikom potvrđena je dobra saradnja “Aptiva” sa NSZ i dogovoren nastavak aktivnosti na zapošljavanju nezaposlenih sa evidencije NSZ u toj fabrici. Kako je rečeno, očekuje se da se u prvoj fazi rada fabrika zaposli više od hiljadu radnika, a NSZ i njena filijala u Zaječaru imaju nezameljivu ulogu i ostvarenju ovog plana, koji će doprineti privrednom razvoju grada na Timoku. Do sad je, sa evidencije NSZ u Zaječaru upućeno preko 500 nezaposlenih koji su bili zainteresovani za posao u „Aptivu“ i većina njih je potpisala ugovore za početak radnog odnosa. Svakodnevno, savetnici zaječarske filijale informišu, selektuju i upućuju veliki broj nezaposlenih na direktne razgovore kako bi se u proizvodnji te fabrike zaposlili kvalitetni radnici.  Tokom obilaska zaječarskog „Aptiva“, predstavnici Nacionalne  službe upoznali su se sa proizvodnim procesom i uslovima za rad koji odgovaraju svim važećim evropskim standardima.Ova britanska kompanija sa sedištem u irskom Dablinu, uspešno posluje i zapošljava radnike u preko 40 zemalja sveta, objavljeno je na sajtu NSZ.

Translate »