Iva Maletić, učenica 4. razreda zaječarske Gimnazije osvojila je prvo mesto u disciplini 800 metara na Međuokružnom takmičenju u atletici i još jednom potvrdila visoke domete. Njen uspeh ponovila je i mlađa sestra Lena Maletić, učenica prvog razreda zaječarske Ekonomsko-trgovinske škole, koja je osvojila prvo mesto u trci na 400 metara.

 Veljko Tošić, učenik Osnovne škole „Hajduk Veljko“ iz Zaječara osvojio je 2. mesto u trci na 100 metara, ali je uspeo da obezbedi plasman na Državno prvenstvo u Кraljevu, s obzirom na to da je prvoplasirani to učinio kao član pobedničke ekipe.

 Pored Ive, Lene i Veljka, Zaječar će na Prvenstvu Srbije u Кraljevu u ponedeljak 16. maja, predstavljati i njihovi profesori fizičkog vaspitanja, Milan Dimitrijević, Mirjana Golubović i Milan Jovanović.Vredi istaći i ostale rezultate zaječarskih atletičara u Кruševcu.Mia Milić, učenica 7. razreda OŠ „Desanka Maksimović“ iz Zaječara, nastupila je u disciplini skok u dalj i u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila 2. mesto, vođena od strane predmetnog profesora Emine Varat Ilić. Učenice OŠ „Đura Jakšić“ osvojile su 3. mesto u ekipnoj konkurenciji, dok je Eni Stanković izmaklo zlatno odličje na 600 metara, a trku je završila na 2. mestu. U skoku u vis nastupila je Nađa Trkulja i zauzela 3. poziciju, a ekipu „Đure“ predvodio je profesor Dragan Petković.

Ekipa Tehničke škole osvojila je  3. mesto u generalnom plasmanu na Međuokružnom takmičenju na čelu sa profesorom Sašom Jankovićem, a isti rezultat ostvarila je i ženska ekipa Medicinske škole, pod vođstvom profesorke Jelene Milosavljević. Učenice zaječarske Medicinske škole nastupile su i u pojedinačnoj konkurenciji:

Nađa Ikić je osvojila 2. mesto u bacanju kugle, Angelina Stefanov je bila treća na 100 metara, dok je  štafeta 4*100m (Stefanov Angelina, Stešić Nevena, Todorović Teodora i Lupulović Aleksandra) – zauzela 3. mesto, objavio je Glas sporta.

Translate »