Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će ime mandatara za sastav nove vlade biti poznato po njegovom povratku iz Brisela.

„Ne znam koliko će da traje to u Briselu, Lajčak veruje da će da traje dugo, pa je pitanje da li ćemo odmah 18. i da se vratimo. A, možda se vratimo i posle pola sata, to nikad ne znate sa Albancima”, rekao je predsednik Vučić, prenosi srpska novinska agencija SIA.

Tako da će se 19. ili 20. ili najkasnije 21. avgusta znati sve oko Kosova i biće poznato ime mandatara.

„Brzo posle toga ćemo u skupštinu”, rekao je Vučić.

On je, odgovarajući na pitanja novinara o konsultacijama o vladi, rekao i da će danas razgovarati sa liderom SPS Ivicom Dačićem, potencijalnim koalicionim partnerom.

Amerika ne želi sukobe ovde, ali to hoće Kurti kako bi Zapad okrenuo protiv Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je gotovo siguran da Americi ne odgovara nikakav sukob na ovom prostoru.

„Možda nekim drugima ne bi smetalo da bude sukoba. Kurtiju bi sigurno odgovaralo u nastojanju da Zapad okrene protiv Srbije”, rekao je Vučić, posle susreta sa mladim sportistima učesnicima kampa „Srbija te zove”.

Naveo je da ga u narednih nekoliko dana očekuju razgovori sa američkim zvaničnicima. Predsednik  je, pominjući preregistraciju tablica, naglasio da Srbija neće pristati da se Srbima na Kosovu nešto nameće, kao i da tamošnji Srbi neće dozvoliti da ih „Kurti maltretira”.

Translate »