Zahvaljujući donaciji kompanije Zijin Copper, vozni park Službe hitne pomoći borskog Doma zdravlja bogatiji je za još jedno savremeno ambulantno vozilo – reanomobil.

“Ova donacija plod je uspešne saradnje sa kompanijom i pravi pokazatelj da, pored toga što dobro radi, Zijin brine i o društvenoj odgovornosti, u ovom slučaju o zdravstvenom sistemu. Pored socijalne komponente u svom poslovanju, Zijin je pokazao da podjednako brine i o dobrim platama, zahvaljujući njihovom radu budžet grada Bora je sada blizu 5 milijardi dinara, a prosečna plata među najvećim u Srbiji.

Mi smo, sa ciljem da unapredimo i poboljšamo kvalitet zdravstvenih usluga i lečenja građana Bora, izdvojili 90 miliona dinara iz gradskog budžeta i nabavili skener, laparaskopski stub, ultrazvučni aparat, sanitet – reanomobil i dodatnu opremu kao što su EKG aparati, sterilizatori, holteri i sve ono što je neophodno, kako bi se našim sugrađanima pružila što kvalitetnija zdravstvena zaštita”, izjavio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

 

Translate »