Šta vam je ministre? Čemu toliko uzbuđenje samo zato što ste pozvani da budete svedok u jednom procesu? Čemu vaše žaoke prema meni? Ništa o vama rekao nisam u negativnom kontekstu, mada bih mogao. O vama govore vaša dela, dobrim delom i nedela.

Sposobnost, a mnogi će reći i nesposobnost. Ipak, najviše o vama govore vaši dojučerašnji saradnici. Njih ste pustili niz vodu, misleći da tako sperete sopstvenu odgovornost. Oni, gle čuda, takođe imaju pravo da se brane, pa i da ukažu šta ste radili dok ste bili ministar unutrašnjih poslova.

Prema tome, vi sa njima raspravite šta imate, a mene ostavite na miru. Кako vi, tako i vaši poltroni koje vucarate sa sobom od ministarstva do ministarstva. Кominikeje koje vam piskaraju da biste pročitali u nekoj od emisija ili postavili na vašem fejsbuk nalogu neka posvete tome da objasne kako je to moguće ministre da vi pojma niste imali u vreme vašeg ministrovanja i dok ste boravili na mestu koordinatora svih službi pojma da se više od godinu dana prisluškuje predsednik države.

Ministre, ja vas ne optužujem da ste vi to organizovali, ali ako toliko dugo o tome niste imali pojma, a obavljali ste tako važne funkcije, onda ste vi vrhunski nesposobni što opet samo po sebi povlači vašu odgovornost. No, vi pet para ne dajete na to, jer očito morala nemate. Umesto da ste još po obelodanjivanju te afere podneli ostavku, naprotiv, nudite se u emisijama da nastavite vaše ministrovanje. Nebitno koji resor, bitna je funkcija. Još kažete kako ste spremni da radite u interesu države. Vi koji godinu i nešto dana niste imali navodno pojma da iz vašeg ministarstva neko prisluškuje predsednika države. Ako je to zaista tako, onda nemojte više ništa da radite kao Boga vas molimo, jer dve ovce da vam čovek da na čuvanje, vi biste jednu izgubili.

Ipak, razumem vas zašto sebe preporučujete za dalji rad. Vi ste bez funkcije niko i ništa. Dok ste na funkciji još uvek možete ponekog da prevarite dok zloupotrebljavate ime Aleksandra Vučića. Odlaskom sa funkcije, bez ikakvog znanja i sa titulom doktora nauka koju ste stekli na samo vama poznat način, vi postajete ono što ste uvek i bili- jedno veliko ništa. Otuda je kod vas proradila tolika panika. Strah od neizvesne budućnosti, jer verovatno ćete tada definitivno morati mnogima da položite račune. No, uvaženi ministre, to je samo vaš problem.

Inače, uvaženi ministre, manite se naručivanja tekstova po medijima koji su sve najgore iznosili o Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici. Šta god imate protiv mene, pitajte me licem u lice kada se vidimo u stranci. Doduše, ako tamo uopšte više smete da dođete. Priča se da tamo niste baš toliko popularni i da čak ne smete da privirite u stranačke prostorije ni kada se čestita izborni rezultat.

Nego, spomenuste da ja zloupotrebljavam funkciju kako bih promovisao svoj advokatski biznis i da volšebno dobijam klijente. Zapravo, nije vam jasno kako sam počeo da branim Dijanu Hrkalović. Nije ni meni bilo ministre, no sama je tako htela. Zašto ste je vi u životu razočarali, pre svega kao čovek, a bili ste sa njom i više nego bliski, to ćete valjda sa njom da raspravite. Nego ministre, molim vas da javno obelodanite kako ja to volšebno dobijam klijente. I svakako vas molim da otvorite temu te navodne zloupotrebe moje funkcije u cilju promocije mog, kako rekoste, advokatskog biznisa. Taman da se to javno raspravi, ali ujedno i da se otvori tema vašeg bogatstva i zloupotreba vaših funkcija koje ste obavljali. Da ljudi saznaju nešto o vašim prihodima, imovini, itd. Da vidimo gde to danas živite, šta to vozite i odakle vam sve to. Za razliku od vas, živim u istom stanu gde sam i rođen pre 43 godine sa sve suprugom i četvoro dece. Bogu hvala, ako i nešto steknem to ću učiniti znanjem koje sam stekao vredno učeći, za razliku od vas. A vi ministre? Кako ste vi stekli vaše bogatstvo? Кako ste stekli vašu doktorsku titulu? Zar ste toliko iskompleksirani da ste sebi prišili uz ime i prezime titulu doktora nauka vređajući sve one čestite naučne radnike koji su godinama radili na doktorskim disertacijama dajući istinski naučni doprinos.

Sami ste ministre sve ovo izabrali, bez ikakvog razloga, a samo je trebalo da budete svedok u jednom sudskom procesu. Zar je to toliko strašno?

I na kraju ministre, vaš strah da ćete ostati bez ministarske funkcije je očigledan. Podrhtava vam glas kada čitate unapred spremna saopštenja. Razlika između mene i vas je u tome što mene baš briga šta ćete vi izmisliti o meni. Niste mi bitni u životu da bi me vaše reči pogađale. Međutim, vas veoma boli ono što bih ja mogao da iznesem o vama. Vi živite za funkciju, a mene za funkciju boli uvo. Vi ste bez politike ništa, a mene za politiku i bavljenje istom zabole desni lakat. Bavim se istom jer mi je zanimljivo da isterujem pravdu i da nerviram takve kao što ste vi. Svoj posao imam, živeću do kraja života kao advokat i umreću kao advokat. Vi posle ministrovanja… Ne znam, čini mi se da vam je budućnost neizvesna. Izgleda da zato tako naglo osedeste.

Živi bili ministre!

Translate »