Policija je uhapsila osam osoba iz Zaječara zbog sumnje da su krijumčarili migrante i za to, naplaćivali po čoveku 300 evra, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).Uhapšeni se u saopštenju MUP-a sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.Uhapšeni su D. T. (43), M. M. (43), P. P. (33), V. T. (19), M. P. (33), R. S. (55), D. A. (48) i M. P. (58).

„Pripadnici organizovane kriminalne grupe koju je, kako se sumnja, predvodio D. T. terete se da su u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, od kraja juna do avgusta ove godine, na području Zaječara, omogućili nedozvoljen prelazak državne granice između Bugarske i Srbije za 36 osoba za sad neutvrđenog državljanstva i 12 državljana Avganistana”, dodao je MUP, javlja Beta.

Oni su, kako se sumnja, migrante dovozili do Beograda „u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja u zemlje Evropske unije, a kao nadoknadu su dobijali 300 evra po jednom migrantu”.

MUP je naveo i da su članovi organizovane kriminalne grupe, kako se sumnja, novac međusobno delili u zavisnosti od uloga koje su imali u krijumčarenju ilegalnih migranata.Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih pronađeno je i oduzeto osam putničkih vozila, 2.250 evra, kao i veći broj mobilnih telefona.Policija nastavlja rad na ovom slučaju a osumnjičeni će biti privedeni u Tužilaštvo.

 

Ostavite komentar