Uhapšeno deset pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog krijumčarenja ljudi.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, na teritoriji Bačke Palanke, Rume i Pećinaca, uhapsili su deset članova organizovane kriminalne grupe zbog sumnje da su izvršili nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Uhapšeni su N. J. (2000), S. R. (1990), S. D. (1984), M. G. (1983), J. N. (2004), kao i V. Đ. (1995), V. J. (1994), D. Č. (1995), Z. S. (2003) i O. Đ. (1996), saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Krivičnom prijavom za isto delo biće obuhvaćeni i S. N. (1998), za koga se veruje da je organizator ove grupe, i P. M. (2000), koji su odranije u pritvoru.

Pripadnici kriminalne grupe koju je predvodio S. N., terete se da su od sredine septembra do sredine oktobra ove godine, uz novčanu naknadu, najmanje 400 migranata ilegalno prevezli iz Bugarske u Srbiju, a potom u Beograd, u cilju njihovog daljeg ilegalnog transporta ka zemljama Evropske unije.

Oni su, kako se pretpostavlja, novac stečen izvršenjem krivičnog dela međusobno delili u zavisnosti od zadatka koji su imali.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih policija je našla 3.400 evra, tri automobila, kao i više mobilnih telefona i sim-kartica.

Takođe, u okviru iste akcije, uhapšena je i S. I. (1983) u čijem stanu su na teritoriji Pećinaca pronađena tri pištolja. Zbog sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, određeno joj je zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi.

Desetoro uhapšenih će, uz krivičnu prijavu, biti predato Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Translate »