Aca je, u pismu koje je uputio redakciji 24sedam,upitao one koji su juče ispred Vlade Srbije učestvovali u protestu, gde bi tačno trenutno radili, s obzirom na to da je blokada u celom svetu zbog korone, dodajući da ni maske ne nose

Aca Lukas-Foto:Printscreen Instagram

Ispred zgrade Vlade Srbije juče je održan zajednički protest udruženja ivent industrije koje čine firme čija je osnovna delatnost organizacija proslava, a na kojoj su govornici isprozivali pevača Acu Lukasa zbog izjave da im je bolje „da utovaruju ugalj“.

„Država je već podelila pomoć pre nekoliko meseci. Ja nisam bio u toj grupi i ne bih ni bio u toj grupi. Ljudi koji imaju po pet-šest stanova po Beogradu traže pomoć. Radite, utovarujte ugalj“, poručio je Lukas bez dlake na jeziku. Međutim, pevačeve reči iskorišćene su odmah protiv njega, ali on ni ovog puta nije ostao bez teksta. Lukas je poslao pismo redakciji 24sedam, gde je još oštrije osudio zahtev da se organizuju okupljanja tokom pandemije korona virusa, koja ne jenjava.

„Tako jedan od vodećih, reče onomad, da idemo u njivu i rudnik da vadimo ugalj. Dobro. Ja mu poručujem nemojte potcenjivati ta časna zanimanja, među nama muzičarima je dosta akademskih muzičara sa višedecenijskim iskustvom u prosveti, kulturi i umetnosti. Pa posle vas, gospodo, možemo i u rudnik. Molim dotične muzičke veličine da bar zaćute morala radi“, rekla je Violina Drobnjak, ali je pevač sada podrobno objasnio šta misli o svemu, sa akcentom da je reč o političkom protestu.

„Sva sreća pa je ta izmanipulisana bulumenta u stvari jedna šaka jada, i naravno da nije odraz muzičara Srbije. Pa mi je draže da viču „Ua Lukas“ nego da me ovakve vedete, ne daj bože, hvale. Budale koje članove Kriznog štava nazivaju ubicama, ne mogu da budu ništa drugo nego grupa kretena koji ni ne umeju, odnosno nemaju čime da razmišljaju, pa onda to za njih rade drugi, a oni lelujaju kao guske u magli. A onda se bune kada ih neko sasvim argumentovano pita: zašto protestujete? Smatrate da vam neko brani da radite? A gde biste ovog trenutka vi radili, to jest svirali? Kada su mesta gde se to radi, ako niste znali, u celom svetu zatvorena. Šta hoćete da radite onda? Hoćete da idete na protest, a da ne znate protiv čega protestujete! Upravo to. Ovaj koji vas je izveo tamo, sedi kod kuće i smeje se budalama koje ispred Vlade Srbije uzvikuju najeminentnijim lekarima ove zemlje da su ubice! Epa gospodo, još jednom: ne treba ni ugalj da utovarujete, jer ste vi jedna, na svu sreću, mala grupa retardiranih idiota. Još jednom da ne bude zabune – iza svake napisane reči koju upravo čitate isključivo stojim ja Aca Lukas! Pozdrav! Ua Lukase, živele budale! – žestoko je poručio pevač, a zatim se obratio pojedincima koji su pozivali na proteste.

Aca Lukas – Foto:Printscreen Instagram

„Toliko o tome kako ovaj protest nije politički obojen. E zato ste i dobili široku podršku estradnih umetnika ove zemlje oslikanu u „slavnoj JK“ i napaćenom Čedi Čvorku i još par „visokotiražnih i nadealeko popularnih zvezda“, koje ne poznaje ni njihov komšiluk. A da ste pravi skup muzičara i da ste izašli i rekli šta hoćete, budite sigurni da bih vas i ja lično podržao, kao i mnogi drugi, pa bi skup i imao neku težinu. Moje opredeljenje u politici ovde nije bitno! Ali ako vi hoćete da budete budale, budite! Ali ima mnogo više onih koji budale niti su, niti žele da budu. Da vas ne pozdravljam na isti način kao malopre, idite kući dok niste popili koronu, jer vidim da ni maske ne nosite“, zaključio je pevač.

24sedam

Translate »