Pripadnici Službe za borbu protiv droga su zaplenom 300 kilograma marihuane u Velikom Trnovcu i hapšenjem narko-dilera presekli još jedan lanac trgovine narkoticima. Ovom uspešnom akcijom zaplene droge u Velikom Trnovcu, srpska policija je, još jednom, pokazala da ne postoji ni jedno mesto, grad ili selo u Srbiji u kome se zakon ne primenjuje i ne sprovodi. Srpska policija je pokazala da zakon važi u svakom delu naše zemlje i da niko neće moći da naše zakone zaobiđe i izbegne, saopštio je ministar policije Aleksandar Vulin.

ministar vulin
Pripadnici Službe za borbu protiv droga, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Uhapšeni su E. N. (50), M. A. (35), F. L. (29), B. S. (40) i A. T. (69). Osumnjičeni su uhapšeni prilikom pokušaja primopredaje marihuane, koju su transportovali kombijem na putu izmedu Velikog Trnovca i sela Turije, a prilikom pretresa prostorija i vozila koje su koristili pronadeno je 87 paketa marihuane, pripremljene za dalju prodaju.

Zaplene

Marihuana i heroin

Policija je 2015. godine uhapsila A.A. iz Velikog Trnovca osumnjičenog da je imao zasad marihuane. Pronađena je marihuana težine preko 60 kilograma. Sumnja se da je ovu biljnu materiju zasadio upravo A.A. – saopštio je u to vreme MUP. Šest godina ranije, na Bubanj potoku, zaplenjeno je pet kilograma heroina vrednog 300.000 evra, a među osumnjičenima je i tada bilo meštana Velikog Trnovca.

Ovo selo na jugu Srbije u okolini Preševa, godinama se po medijima provlačilo kao selo droge. Ovaj neslavni epitet dobilo je nakon izveštaja Interpola u kome je Veliki Trnovac označen kao glavna tačka za šverc droge između Bliskog istoka i Zapadne Evrope.

Jesi li siguran da nema još nekoga u kući?! Pogledajte upad policije u Veliki Trnovac i zaplenu 300 kg narkotika

– U Velikom Trnovcu postoje čak i osmatračnice koje obaveštavaju lokalne narko-bosove o ulasku nepoznatih osoba, policije ili novinara.

Veliki Tranovac
Čak 70 odsto droge namenjene zapadnom tržištu švercuje se, kako se nezvanično saznaje, preko Preševa i Velikog Trnovca, najvećeg distributivnog centra na Balkanu. Heroin iz Pakistana, Avganistana, Irana i Turske dobro uhodanim kanalima dolazi u Veliki Trnovac, koji je upisan u mapu Interpola.

– Glavni centri za distribuciju droge namenjene su crnom tržištu u Mađarskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Austriji i drugim zapadnoevropskim zemljama.

Ovo mesto jednostavno ima dobar položaj za bavljenje narko-biznisom.

– Droga iz pravca Albanije, preko Kosova i Metohije, direktno stiže u Trnovac i odatle se distribuira dalje – navodi sagovornik.

Translate »