U borskom Domu zdravlja u toku je imunizacija stanovništva trećom dozom vakcine protiv korona virusa.

Svi vakcinisani Borani koji su primili obe doze vakcine protiv Kovida-19, moći će nakon šest meseci da prime i treću dozu, a obaveštenje o navršenih 180 dana od primljene druge vakcine građani će dobijati putem SMS poruke sa linkom koji vodi na Portal elektronske uprave, sa svim detaljnim informacijama.

Prema rečima načelnika Službe za preventivnu zdravstvenu zaštitu, građani se u konsultaciji i po preporuci svog izabranog lekara mogu vakcinisati jednom od ponuđene tri vakcine, i to kineskom Sinofarm, ruskom Sputnjik V i vakcinom proizvođača Fajzer.

Dopunska doza se za sada daje u punktu u Domu zdravlja, u službi patronaže, gde se inače vrši imunizacija stanovništva, i svi oni koji su dobili poruku da se jave u Klub za stara lica kako bi primili vakcinu, dolaze u Dom zdravlja, jer je za sada to jedini punkt za imunizaciju. Napomenula bih da vakcina ima dovoljno i upućujem apel svim sugrađanima da se vakcinišu na vreme i pozvala sve one koji do sada nisu, da stupe u proces imunizacije kako bi se virus konačno pobedio”, rekla je dr JavorkaStankulić, epidemiolog, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar