Sjajna fudbalska priča na Кraljevici stigla je do svog ovogodišnjeg kraja, a kada na jednom mestu okupite više od 70 ekipa iz šest uzrasnih kategorija, onda to znači da ste uspeli. Dva dana vrhunskog omladinskog fudbala, najbolje što fudbal u mlađim kategorijama uzrasta od 7 do 12 godina može da pruži, viđen je na gradskom stadionu u Zaječaru.

Najmlađa generacija, ona koja je tek godinu dana zajedno i trenira, pokazala je da u Srbiji i dalje stasavaju  kvalitetni fudbaleri. Mali fudbaleri OFК Budućnosti iz Popovca , igrači rođeni 2014. godine i mlađi, stigli su do titule, nakon pobede u finalu nad OFК 019 rezultatom 2:1. Bronza ostaje na Кraljevici, pošto je Timok sa 2:0 nadigrao Radnički iz Niša.Najbolji golman šestog Međunarodnog turnira “Zaječar 2022” u ovoj generaciji je Veljko Videnović iz Timoka, najbolji igrač je Lazar Pančić iz Budućnosti, dok je najbolji strelac  Uroš Živković, član OFК 019“.

Što se 2012. godišta tiče, viđeno je dosta uzbuđenja. Od početka do kraja turnira u Zaječaru, veliki broj mečeva rešio je penal rulet, a na kraju su najviše razloga za zadovoljstvo imali igrači Jagodine. Oni su do pehara stigli nakon boljeg izvođenja penala protiv „Starog grada“ iz Golupca, pošto je posle regularnih 20 minuta bilo 0:0. Treće mesto pripalo je ekipi OFК 019, koja je slavila protiv Trgovačkog iz Petrovca na Mlavi.Najbolji akter turnira u konkurenciji igrača rođenih 2012. godine stigao je iz redova pobednika, to je Jagodinac Todor Petrović. Najbolji čuvar mreže je njegov saigrač Vuk Maljković, dok je najbolji strelac Dušan Đorđević, član FК Stari grad Golubac.

dav

U generaciji 2010. viđeno je dosta dobrih poteza i efektnih golova najstarijih učesnika turnira. Na kraju trijumf FК „Mali Bor“, koji je u finalu slavio protiv Timoka sa 2:0. Morava  iz Ćićevca je stigla do bronzanog odličja posle pobede nad ekipom „Hajduk Veljka“ iz Negotina posle boljeg izvođenja penala.Zlatna kopačka turnira je Lazar Radosavljević iz „Malog Bora, najbolji golman je njegov saigrač Stevan Stanković, dok je najbolji igrač Vasa Lazarević iz FК Timok.

Praznik fudbala i budućnost najvažnije sporedne stvari u Srbiji u dva dana vrhunskog fudbala mlađih kategorija na Кraljevici. Doviđenja do sledeće godine i sedmog izdanja Međunarodnog fudbalskog turnira u organizaciji FК „Timok 1919“, objavio je Glas sporta.

Translate »