Na sceni zaječarskog teatra treće večeri 12.Pozorišnog festival za decu”Zaječar” nastupilo je  Pozorište lutaka Niš sa predstavom „Dvanaesto more“,koja je bazirana na istoimenoj noveli za decu Igora Кolarova,u režiji Borisa Todorovića.

Ova savremena bajka prati period u životu dvanaestogodišnje devojčice Кie, koja se po mnogim stvarima razlikuje od običnih devojčica, kako to Кolarov u svojoj drugoj knjizi kaže “zato što je na svetu previše ostalih devojčica”.Njena najbolja prijateljica je gospođa Flo, takođe neobična pojava I avanturista, koja je pristutna samo glasomi u vidu pisanih tragova putem pisama I razglednica sa najneobičnijih mesta na zemlji.

Pozorišni festival za decu nastavlja se danas  predstavom Kruševačkog pozorišta„Kapetan Džon Piplfoks“ kojom se završava takmičarski deo festivala. Najbolju predstavu fetivala, najboljeg glumca i najbolju glumicu izabraće tročlani žiri u sastavu: Ana Bretšnajder, predsednik, Miloš Tanasković, član i Marija Stanković, član. I ove godine biće proglašena najbolja predtava po izboru publike koja svake večeri ocenjuje predstave ocenama od 1 do 10.

U petak 13. maja, poslednje  festivalske večeri  u čast nagrađenih biće odigranapremijera predstave zaječarskog pozorišta „Alisa na putu za OZ“ po tekstu i u režiji Olivere ViktorovićĐurašković, koja nije u konkurenciji za nagrade.

Translate »