Osnovna škola “Đura Jakšić” i Teniski klub “AS Timok”, treću godinu zaredom realizuju projekat “Tenis u osnovnim školama”. Projekat se realizuje u saradnji sa teniskim savezom Srbije (TSS) i Ministarstvom prosvete, a OŠ “Đura Jakšić” jedna je od samo 10 škola u Srbiji u kojoj se ovaj program realizuje.

Prezentacija projekta održana je u sredu 15. septembra u dvorištu zaječarske osnovne škole za sve učenike i učenice prvog razreda, a za nastavak projekta postoji veliko interesovanje, kako među prvacima, tako i kod đaka 2. razreda, koji će ponovo biti obuhvaćeni treninzima.“Za učenike su treninzi u potpunosti besplatni, a osnovni cilj nam je da kod najmlađih razvijemo motoriku i omogućimo pravilan fizički razvoj. Učenicima nižih razreda se u školi najmanje pažnje obraća na fizičku aktivnost, pa je otuda i važnost ovog projekta mnogo veća”, poručio je za “Glas sporta” Dragan Petković, profesor fizičkog vaspitanja u OŠ “Đura Jakšić”.

Teniski savez Srbije (TSS) organizovao je obuku nastavnika fizičkog vaspitanja za rad sa decom do 10 godina. Svakom nastavniku je dodeljen i mentor, teniski trener, koji će takođe prisustvovati časovima, a čitav program je deo projekta „Tenis 10“, koji sprovodi Međunarodna teniska federacija i Teniski savez Srbije, objavio je Glas sporta.

Translate »