Sutra će u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“  u Zaječaru biti otvorena prva multisenzorna soba .

 Multisenzorne sobe su posebno opremljene prostorije koje se koriste prilikom tretmana senzorne integracije dece sa smetnjama u razvoju – u kojima deca istražuju, razvijaju čula i opuštaju se. Ova vrsta tretmana je izuzetno važna u radu sa decom jer potpomaže stimulaciju čula sluha, vida, dodira i mirisa – i omogućava im da razviju senzorne veštine koje će im biti potrebne za život. Stimulišuća i smirujuća atmosfera utiče na poboljšanje koordinacije, unapređuje sposobnosti komunikacije, deluje relaksirajuće na decu koja su stalno u pokretu i usmerava pažnju dece sa senzornim smetnjama.

Sredstva za ovaj izuzetno važan vid podrške prikupljana su tokom globalnog humanitarnog izazova koji su u okviru svoje The Human Safety Net inicijative organizovali zaposleni u Generali Osiguranju Srbija u koordinaciji sa Novak Đoković Fondacijom, dok je kompanija Generali Osiguranje Srbija, prepoznavši značaj senzornih soba, izdvojila dodatna sredstva kako bi se ukupno tri senzorne sobe opremile.

Svečano otvaranje zakazano je za 13 sati.

Ostavite komentar