Na sednici Skupštine grada  Bora koja je zakazana za četvrtak naći će se mnogo bitnih tačaka za  građane, među kojima i lokalni akcioni plan rodne ravnopravnosti.

Iz funkcionisanja javnih preduzeća, ustanova, gradske uprave vidi se da grad zaista vodi računa o rodnoj ravnopravnosti, čemu u prilog govori i činjenica da se na vodećim pozicijama nalaze upravo žene, njih devet kada govorimo o odeljenjima u gradskoj upravi.

Zatim, jedna od važnih odluka jeste i rešavanje istorijskog pitanja toplane. Siguran sam da je ovo poslednja grejna sezona toplane kakvu danas imamo jer mi uveliko radimo na projektu nove toplane, a upravo na sednici će se naći i izmena koja se odnosi na pripremu novog projekta.

Ono što je, siguran sam, bitno da naši građani znaju jeste da, kada se završi priča stare toplane, sa novom toplanom na prvom mestu će biti ekologija, a zatim i ekonomija, odnosno niže cene grejanja i sistem naplate potrošene energije, dok će kvalitet grejanja biti znatno veći.

Uveren sam da će nova toplana potpuno rešiti višedecenijski problem sadašnje toplane i da naše građane očekuje bolja budućnost kada je reč o grejanju u gradu”, objavio je gradonačelnik Bora .

Translate »