Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin na 16. vanrednoj sednici, shodno aktuelnoj epidemiološkoj situaciji vezanoj za COVID 19, na osnovu mišljenje Zavoda za javno zdravlje Timok u Zaječaru, dana 21 i 22. septembra 2021.godine, doneo je Zaključak da Javno preduzeće za komunalne delatnosti „BADNJEVO“ Negotin može organizovati  tradicionalni Negotinski jesenji vašar u utorak 21. i sredu 22. septembra, uz maksimalno pridržavanje svih predloženih epidemijskih mera od Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar.

Nalaže se JКP „Badnjevo“ Negotin da postavljanje prodajnih mesta i tezgi može početi 21.09.2021.g. od 05,00 časova, odnosno na prvi dan vašara, a postavljanje zabavnog dela vašara (kafane, luna park, vrteške i sl.) može početi 20.09.2021.god. od 05.00 časova (bez pružanja usluga pre zvaničnog početka vašara).Prodaja i pružanje usluga na vašaru počinje 21.09. 2021. godine u 05.00 časova.Izvođenje muzičkog programa, rad ugostiteljskih radnji, prodaja robe i pružanja usluga na septembarskom vašaru u Negotinu dozvoljeno je do 01,00 čas (shodno odluci Republičkog kriznog štaba).

Posetioci septembarskog vašara su dužni da između dva lica koja nisu članovi istog domaćinstva, drže fizičku distancu od 2 metra. Ukoliko nije moguće održati propisano rastojanje između dva lica od najmanje 2 metra obavezno je nošenje zaštitne maske.Organizator Javno preduzeće za komunalne delatnosti „BADNJEVO“ Negotin, se obavezuje, da sprovede poštovanje i pridržavanje svih propisanih mera epidemijske  zaštite stanovništva u saradnji sa sanitarnom inspekcijom, komunalnom isnpekcijom opštine Negotin, kao i pripadnicima PU Negotin, čije je prisustvo na vašaru obavezno, shodno riziku koja ova manifestacija može izazvati ako se isti ne ispoštuju, objavljeno je na sajtu optšine Negotin.

Translate »