Jedan od najomiljenijih srpskih festivala će i 2022. godine zasijati punim sjajem.


Ono čega smo se, između ostalog, mnogo uželeli jeste atipičan kulturni sadržaj koji je uzimajući u obzir srpsku scenu i te kako popularan. Ovde prevashodno mislimo na festivale koji kod nas imaju dugu tradiciju, kojima mogu prisustvovati različite generacije sa različitim afinitetima.

Arsenal Fest potpada pod ovu kategoriju jer je njegov kvalitet neupitan. Slobodno rezervišite u svojim kalendarima period od 30. juna do 2. jula, koji će ostati upamćen po fenomenalnom programu.

Ne postoji osoba koja ako nije prisustvovala, onda barem čula za ovu kragujevačku manifestaciju. Prvi put je održan 2011. godine i od tada se nametnuo kao jedan od najrelevantnijih i najomiljenijih letnjih festivala ne samo u Srbiji, već i ostatku Evrope. Kraj svakog juna je rezervisan za program koji je raznovrstan i prilagođen svačijem muzičkom ukusu.

Dugo najavljivana multietnička džipsi pank-rok grupa, američki bend Gogol Bordello nastupiće prve festivalske večeri koji kao inspiraciju za svoja dela pronalazi u balkanskom mentalitetu. Ono zbog čega je ovaj bend prepoznatljiv jeste upečatljivi frontmen i glavni pevač, Eugen Huc koji je jedan od osnivača, a već pune 22. godine gradi reputaciju ovog muzičkog sastava.

Kao i svake godine tu su najveće rok zvezde ovih prostora, Darko Runderk, Električni orgazam, Goblini, Van Gogh, Rock El Clasico i drugi. Ono što se kao najveća poslastica ovog festivala izdvaja jeste i nastup jednog od najpopularnijih rok bendova današnjice – Placebo koji će nastupiti druge festivalske večeri, 1. jula. Samim tim, Arsenal Fest 2022 će biti odlično mesto za promociju njihovog najnovijeg, osmog albuma po redu koji će biti objavljen početkom ove godine.

Translate »