Tradicionalna manifestacija Susreti sela, u organizaciji Doma kulture „Stevan Mokranjac“, pod pokroviteljstvom Opštine Negotin, nakon dvogodišnje pauze počela je sinoć u Domu kulture u Кobišnici revijalnim programima pobednika 46. Susreta Кulturno-umetničkog društva „Voja Čurić“ iz Кobišnice i AКUD „Floričika“ iz Jabukovca.

„Posle dve godine pauze zbog pandemije koronavirusa, ove godine ponovo ćemo moći da uživamo u programima tradicionalne manifestacije izvornog narodnog stvaralaštva „Susreti sela“, koju Opština Negotin podržava blizu 50 godina. Ove godine svoje programe predstaviće pet kulturno-umetničkih društava. Žao mi je što broj učesnika nije veći i verujem da nije bilo lako organizovati se posle virusa koji je ostavio veliki trag. Nadam se da ćemo u narednim godinama moći da se vratimo našim susretima u obimu koji je bio karakterističan za vreme pre pandemije, imajući u vidu koliko je važno da vi dragi entuzijasti, uz našu pomoć sačuvate bogatstva naših običaja, prikazujući autentičnu nošnju, narodne igre i muziku iz vaših sela.“ istakao je otvarajući manifestaciju Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

U narednim susretima običaje iz svojih sela prikazaće i kulturno-umetnička društva iz Šarkamena, Sikola i Bukovča, objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

Translate »