Pod sloganom “Budi aktivan” (#BeActive), i ove godine, manifestacijom “Sportski izazov 2021.”  u Boru će biti obeležena Evropska nedelja sporta.

Treću godinu zaredom, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta, pod pokroviteljstvom Delegacije EU u Srbiji, od danas  do 30. septembra u Boru će biti organizovane brojne sportske aktivnosti sa ciljem ukazivanja na važnost bavljenja fizičkom aktivnošću, kao i edukacije građana o zdravom načinu života.

Svečano otvaranje manifestacije je danas  na platou Doma omladine Bor, nakon čega će u programskom delu sa profesorom fizičke kulture biti organizovana rekreacija žena svih uzrasta.U toku nedelje biće organizovan niz sportskih događaja kao što su javni trening odbojke, čas rukometa, potom fitnes treninzi, školski sportski čas, kao i javni trening košarke i čas džudoa.

Priprema i realizacija događaja biće izvedena u skladu sa merama i preporukama Vlade Republike Srbije i kriznog štaba kada je u pitanju širenje epidemije korona virusa, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar