Prvo dete koje je Anđelina Džoli usvojila bio je Medoks, siroče iz Kambodže kome je i zakonski postala majka 2002. godne. Međutim, ubrzo su počela nagađanja o tome kako proces usvajanja nije završen po zakonu, a sada izlazi novi dokumentarac u kom se tvrdi da je dečak ukraden od svoje prave porodice.

Angelina Joli-Foto:Printscreen Instagram

Kako navodi „Noizz„, Anđelina je Medoksa usvojila preko agentice koji se bavi posredovanjem između usvojitelja i socijalnih službi u Kambodži. Ona je, dve godine nakon što je proces usvanja završen, uhapšena zbog malverzacija i falsifikovanja dokumenata kako bi siročići iz Kambodže dobili američku vizu. I upravo na tom tragu ide dokumentarac.

Foto:Printscreen

Dokumentarac po imenu „The Stolen Children“ navodno detaljno opisuje proces krađe dece. Autorka je dvadesetjednogodišnja devojka koja je i sama usvojena. Dokumentarac pokriva i period od 1997. do 2001. godine tokom kog je oko polovina procesa usvajanja išlo preko uhapšene agentkinje Lorin Galindo – a bilo ih je između 800 i 1.600.

Kada je ona uhapšena, kažnjena je i njena rođena sestra koja je pomogala da falsifikuje imena, datume i mesto rođenja dece iz Kambodže koje su kasnije dom našle u američkim porodicama. Kada je skandal izbio, proveravan je i način na koji je Medoks usvojen i nisu pronađeni dokazi da on istinski nije bio siroče.

Anđelina Džoli je ranije izjavila da je i sama provela puno vremena proveravajući gde je Medoksova biološka majka kao i da li želi da ima bilo kakav kontakt sa njim.

Izvor:Espreso

Translate »