Uz poštovanje propisanih mera u  Narodnom pozorištu Timočke Krajine “Zoran Radmilović” sinoć  je počeo četrvrti Festival malih pozorišnih formi.

Otvarajući Festival  direktor Vladimir Đuričić je podsetio da je predhodnih godina ovaj festival otvarao Ivan Bekjarev, ali je prošle godine nažalost preminuo: „I nije on jedini od naših prijatelja i prijatelja pozorišta kojih više nema. Mnogi su izgubili i prijatelje i rodbinu, ali to je život i moramo da idemo dalje. Mi ćemo smisliti način da se svim tim ljudima koji su nas na neki način zadužili, pa i Ivanu Bekjarevu na neki način odužimo i mislim da ćemo im  se nanajbolji način odužiti time što će festival iz godine u godinu rasti i biti sve bolji, čemu se iskreno nadam.Mene posebno raduje to što večeras vidim punu salu, odnosno sva ona mesta koja su dozvoljena po odluci Štaba za vanredne situacije, odnosno oko 170 mesta, i mogu da kažem, da svi oni koji prate pozorište znaju da je 170 ljudi u jednoj Sali koji gleda mono dramu uspeh i za mnogo veće gradove, što pokazuje da Zaječar stvarno ceni svoje pozorište, ceni svoje festivale i pruža im podršku i sada i u vremenima koja su bila, a ko zna šta nas još sve čeka“.

Nakon svečanog otvaranja započeo je takmičarski deo Festivala izvođenjem monodrame “Zemlja vukova” Kazališta iz Zagreba i Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke, potekstu Tonke Mršić i Gale Nikolić.Ova monodrama je po žanru crna komedija sa elementima apsurda. Inspirisana stvarnim pričama i prožeta autobiografskim delovima.

Translate »