Poslednje takmičarske večeri 12. Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR“ odigrana je predstava „Кapetan Džon Piplfoks“ Кruševačkog pozorišta. Predstava je rađena po motivima pesme Duška Radovića, a adaptaciju i režiju potpisuje  Aleksandar Pejaković iz Banjaluke.

Radnja komada dešava se u poslastičarnici „Lepojke iz Havane“ Jedan stari kapetan, gusar  Džon Piplfoks  je na zasluženom odmoru, dolazi na svoje omiljeno mesto i poslastičari prave  predstavu za njega u kojoj se on podseća svojih dogodovština sa putovanja i borbe sa sedmoglavim čudovištem. Najmlađa publika je odlično prihvatila ovu predstavu, naročito songove kojima obiluje i više puta aplaudirala glumcima.

Glumica Jovanka Andrić koja tumači jednog od mornara ističe da je ovo najnovija premijera dečje predstave Кruševačkog pozorišta i da joj je posebno drago što nastupa u Zaječaru.

Pored  Jovanke u predstavi igraju: Nebojša Vranić, Ema Petrović, Jelena Tomić, Stevan Zdravić, i Jelena Vukićević.Najbolju predstavu festivala, najboljeg glumca i najbolju glumicu izabraće tročlani žiri u sastavu: Ana Bretšnajder, predsednik, Miloš Tanasković, član i Marija Stanković, član. Nagrade će biti uručene večeras u 19.00h, na sceni zaječarskog pozorišta.  U čast nagrađenih biće odigrana premijera predstave zaječarskog pozorišta “Alisa na putu za Oz”  po tekstu i u režiji Olivere Viktorović Đurašković.

Ostavite komentar

Translate »