Ksenija Vučić, poznata novinarka i prva supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, preminula je iznenada od posledica korona virusa 29. januara uveče u 56. godini života. Ksenija Vučić je nedavno bila hospitalizovana zbog korone, i s obzirom na to da je imala kardiovaskularnih problema, pretpostavlja se da je tromb uzrok njene iznenadne smrti.


Novinarka, prva supruga predsednika Aleksandra Vučića, Ksenija Vučić, sahranjena je danas na Novom groblju u Beogradu.

14.02 – Krenula povorka

Nakon opela kome je prisustvovao veliki broj prijatelja i kolega, povorka je krenula ka grobnom mestu. Opelo je služio patrijarh Porfirije sa vladikama i sveštenstvom.

– Kseniju sam poznavao 20 godina. Bili smo zajedno na kardiovaskularnoj klinici, ni jedno ni drugo tada nismo razgovarali o prolaznim stvarima. Pričali smo o smislu postojanja, o tome i kada padamo i kada rastemo, šta je to što nas drži u takvim situacijama. U ovom trenutku mogu da kažem da je njena duša bila bogočežnjiva i da je u toj duši postojao nevidljivi kriterijum koji je određivao njene odnose prema drugim ljudima. Svih tih deset dana na klinici mi je postavljala pitanja koja su joj sada mnogo jasnija. Bog je sada prima u svoje naručje – rekao je patrijarh porfirije nakon opela.

Kovčeg sa preminulom Ksenijom Vučić izašao je iz crkve, a povorka se uputila ka večnoj kući novinarke.

Na čelu povorke je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa sinom Danilom i ćerkom Milicom. Majka Ksenije Vučić, Nada, bila je neutešna, a sve vreme ju je za ruku držao unuk Danilo.

12.30 – Porodica, prijatelji i kolege se opraštaju od Ksenije Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Novo groblje na sahranu svoje bivše supruge Ksenije Vučić u pratnji sina Danila i ćerke Milice.

Na Novom groblju okupio se veliki broj prijatelja, kolega novinara, političara, glumaca, pevača koji donose vence, pale sveće i izjavljuju saučešće Ksenijinoj deci i porodici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa ćerkom Milicom i sinom Danilom

Među prvima su stigli roditelji predsednika Srbije Angelina i Anđelko Vučić, Andrej Vučić, Vladislav Dajković, crnogorski političar, predsednik Slobodne Crne Gore, lider SRS Vojislav Šešelj u pratnji sinova, lider JS Dragan Marković Palma, ministar Siniša Mali, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Takođe, tu su direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević, direktor Telekoma Vladimir Lučić, ministarka Darija Kisić Tepavčević, direktor KSS Dejan Tomašević, ministar Aleksandar Vulin, novinar Milomir Marić, ministarka Maja Gojković, novinar Mladen mijatović i Dea Đurđević.

Na vencu koji je u ruci nosio Anđelko Vučić, otac predsednika Aleksandra Vučića, piše: „Kseniji poslednji pozdrav od Angeline i Bate“.

Majka Ksenije Vučić, Nada Janković, ušla je u kapelu kako bi se oprostila se prerano preminuolm ćerkom.

Majka predsednika Vučića, Angelina Vučić

Takođe, tu su vlasnik TV Pink Željko Mitrović, pevač Slobodan Radanović, pevač Nikola Rokvić, Gordana Šaulić, pevač Oliver Mandić, pevač Saša Matić.

Željko i Milica Mitrović i Oliver Mandić

Na Novo groblje pristigli su i ministar Nebojša Stefanović, savetnice predsednika Srbije Suzana Vasiljević i Tanja Jović, direktor BIA Bratislav Gašić, bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, Čedomir Jovanović, političar Nebojša Bakarec, Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Vesko Milić, Rasim Ljajić, Zvezda i Konstadin Terzić, Dragan Džajić, košarkaški trener Miroslav Muta Nikolić, Zoran Babić, ministar Tomislav Momirović, direktorka Bežanijske kose doktorka Marija Zdravković.

Bratislav Gašić

Pristigli su i Veljko Ražnatović, premijerka Srbije Ana Brnabić, otac Novaka Đokovića Srđan Đoković.

Premijerka Srbije Ana Brnabić

Takođe, prisutni su i glavni i odovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, direktor Informera Damir Dragić, Dubravka Jovanović, predsednik Skuptine Srbije Ivica Dačić sa suprugom i sinom Lukom, Vanja Udovičić, Darko Glišić, novinar Predrag Sarapa, Biljana Popović Ivković.

Dragan J. Vučićević

Pristigli su i Lav Pajkić, Olivera Kovačević, pevač Aco Pejović, Nebojša Pajkić, Vladimir Đukanović, kompozitor i član GO SNS Damir Handanović, Verica Rakočević, ministar Branislav Nedimović.

Okupljeni stoje u tišini sa svećama, polažu vence ispred crkve na groblju, a svima koji prisustvuju sahrani dele se crne maske kako bi se ispoštovale epidemijske mere. Red se prostire od crkve Svetog Nikole, pa skoro do ulaza u grbolje.

Podsetimo, Ksenija Vučić je preminula u svom stanu na Novom Beogradu, na rukama sina Danila. Uzrok smrti još nije saopšten, ali se pretpostavlja da je u pitanju srčani udar.

Kseniju Vučić javnost će pamtiti kao novinarku sa dugom i uspešnom karijerom i u štampanim i u elektronskim medijima. Radila je više od 30 godina – od Radija ‘Indeks’, preko časopisa ‘Srpska reč’ i Studija B, pa sve do TV Pink, gde je poslednjih godina uređivala i vodila emisiju ‘Pravac’, i bila na čelu Pinkovog kablovskog kanala Pink 3, kasnije TV Vesti. Gledaoci će je pamtiti i kao novinarku koja je albanskom premijeru Ediju Rami usred intervjua u Tirani pokazala tri prsta.

Translate »