Zaječar je od četvrtka 14. oktobra do nedelje 17. oktobra bio u znaku šaha, pošto je u sali hotela “Srbija” na programu bio drugi deo Lige Centralne Srbije. Šahisti “Zaječara” ugostili su 11 ekipa, viđene su neverovatno interesantne partije, a najviše razloga za zadovoljstvo imali su igrači “Đerdapa”, koji su se posle trijumfa nad ekipom “Bakra” iz Bora plasirali u viši rang.

Domaći šahisti su imali lepu priliku za visok plasman, jer su nakon prvog dela lige zauzimali 3. poziciju na tabeli. Ipak, svi mečevi odigrani u Zaječaru završeni su podelom bodova istovetnim rezultatom 3:3, pa su se Zaječarci na kraju lige našli na 7. mestu od ukupno 12 timova.

Ostaje žal, pošto su u toku šampionata slavili protiv drugoplasiranih Borana, a remizirali sa šampionima iz Кladova.

“Nedostajalo je i malo sreće u pojedinim trenucima. Ipak, svima smo bili ravnopravan rival, a sledeće godine cilj je svakako prvo mesto”, istakao je za “Glas sporta” Milan Miljković iz Šahovskog kluba “Zaječar”.

Pored Zaječara, Bora i Đerdapa, u ligi su učestvovale i ekipe Paraćina, Кnjaževca, Radničkog iz Ćuprije, Hemičara iz Negotina, Boževca iz Malog Crnića, “Vrača” iz Ćuprije, Ozrena iz Sokobanje, Zvižda iz Кučeva i Jagodine, objavio je Glas sporta.

Ostavite komentar