U toku je 168. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini. Savezničke snage preuzele su kontrolu nad teritorijom fabrike „Knauf“ u Soledaru. Nastavljaju se borbe u Bahmutu, dok ukrajinska vojska prebacuje rezerve u Avdejevku i Marinku kako bi zadržala pozicije u ovom području.
Kaver za infografiku o vojnoj situaciji u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2022
„To je jedan od načina da se zaustavi Rusija od dalje agresije i zauzimanja ukrajinskih teritorija“, rekao je Zelenski u intervjuu „Vašington postu“, prenosi srpska novinska agencija SIA.
„Glavni ukrajinski kloun predložio je da se kazni celo stanovništvo Rusije. Poslednji put je takve ideje protiv celog naroda pokušao da realizuje Adolf Hitler. Da li ima još pitanja o prirodi ukrajinske vlasti?“, prokomentarisao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
Ukrajinske trupe granatirale su Donjeck, Jasinovatu i Makijevku, ispalivši 17 granata kalibra 155 i 152 milimetra za 20 minuta, saopštili su u Donjeckoj Narodnoj Republici.
Hersonska oblast je spremna da odbije svaki pokušaj ofanzive ukrajinske vojske, saopštio je šef administracije regiona Kiril Stremousov.

Translate »