RARIS je  u Velikoj sali Privredne komore Srbije u Beogradu predstavio investicione projekte i lokacije u turizmu istočne Srbije. Prezentacija mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije je izazvala veliko interesovanje poslovne zajednice i okupila više od 60 učesnika. Na prezentaciji su učestvovali privrednici, konsultanti, agencije za nekretnine i drugi zainteresovani za investicije u turizmu iz Beograda.

Na prezentaciji su detaljno predstavljeni trendovi rasta turizma u istočnoj Srbiji kao i prednosti investiranja u turizam istočne Srbije. Takođe je predstavljeno tridesetak konkretnih lokacija i projekata iz turizma koji su do sada evidentirani u bazi investicionih lokacija Invest East Serbia. Pored ostalih, predstavljeni su: SPA hotel sa izdatom građevinskom dozvolom; apartmani pored Dunava ili na Staroj planini; etno selo u dolini Timoka; Parcela na skijalištu Crni Vrh, lovačka kuća na Rtnju, zip-line na Đerdapu, Gamzigradska banja, hoteli u Sokobanji i na Staroj planini, ribnjak na Dunavu, kamp pored Negotinskih vinarija itd. Sve investicione mogućnosti možete pogledati ovde.

Na prezentaciji su govorili:

  • Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije
  • Đorđe Andrić, rukovodilac Centra za podršku investicijama Privredne komore Srbije
  • Aleksandar Bec  – Vođa projekta EU za kulturno nasleđe i turizam
  • Vladan Jeremić, direktor RARIS-a

Prezentaciju je organizovao RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije zajedno sa Privrednom komorom Srbije. Prezentacija se organizuje u okviru projekta „#EUzaTebe — za kulturno nasleđe i turizam“  koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka  organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Translate »