Republička izborna komisija (RIK) proglasila je i izbornu listu tzv. koalicije Moramo koju čine tzv. pokret Ne davimo Beograd, Otvorena građanska platforma AKCIJA i tzv. Ekološka akcija.

Kako je rečeno na sednici RIK-a, listu sa imenima 249 kandidata za poslanike pravno valjanim potpisima podržalo je 12.236 birača.

Nosilac liste tzv. koalicije Moramo na parlamentarnim izborima je predsednik partije Zajedno za Srbiju (koja je zapravo jedan od više patrljaka nekadašnjeg DS-a) i lider Otvorene građanske platforme Akcija, poznati višedecenijski visoki funkcioner kriminogene Demokratske stranke Nebojša Zelenović iz Šapca, dok je kandidat za gradonačelnika Beograda predstavnik tzv. pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović.

Prethodno su proglašene izborne liste Srpske napredne stranke (SNS), koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, Saveza vojvođanskih Mađara, Srpske radikalne stranke, koalicije Ujedinjena Srbija, koalicije NADA, stranke Zavetnici i Stranke pravde i pomirenja.

Parlamentarni i izbori za Skupštinu Beograda raspisani su za 3. april.

Translate »