Još traje potraga za pripadnikom Interventne jedinice Igorom A. okrivljenim da je u kafiću u Priboju „bokserom” pretukao Ervina Ć. koji je od povreda preminuo. – Uhapšeni devojka, rođak i otac policajca

Tri osobe su uhapšene zbog sumnje da su pomogle pripadniku policije Igoru A. (28), da pobegne nakon što je u kafiću u centru Priboja, metalnim „bokserom” više puta udario Ervina Ć. (35), koji je potom lupio glavom o šank i pao. Od zadobijenih povreda je preminuo, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Kako saznajemo, osumnjičeni pomagači su u bliskom srodstvu sa Igorom A. Uhapšeni su N. G. (22), pripadnica granične policije i devojka okrivljenog za ubistvo, S. M. (26), rođak osumnjičenog i A. M. (65), otac Igora A. koji je policajac u penziji. Terete se za pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela. Oni će biti zadržani do 48 sati, i uz krivičnu prijavu privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Užicu.

Policija još traga za odbeglim Igorom A. Pretpostavlja se da je on preko reke Uvac pobegao u susednu Republiku Srpsku. On se sumnjiči da je u noći između subote i nedelje u kafiću „Strit” u Priboju, metalnim „bokserom” više puta udario u glavu Ervinu Ć, koji je preminuo u pribojskoj bolnici posle nekoliko sati borbe lekara za njegov život.

Prema rečima očevidaca iz kafića, Ervin Ć. je sa društvom te večeri sedeo u lokalu, dok je pored šanka stajao Igor A. sa kolegom. Prema nezvaničnim informacijama, posle kraće svađe, policajac Igor A. nasrnuo je na Ervina Ć. i tukao ga dok nije pao na pod. Svedoci su izjavili da se sve odigralo za nekoliko sekundi i da kolega osumnjičenog nije stigao ni da reaguje. Nakon ubistva Igor A. je pobegao.

On je, inače, pripadnik Interventne policijske jedinice 92 u Beogradu i u trenutku napada bio je van dužnosti. Priboj je njegov rodni grad, gde je došao na vikend.

Obdukcija Ervina Ć. je završena i konstatovano je da je preminuo od krvarenja u mozgu koje je izazvalo pucanje velikog krvnog suda, usled udaraca koje je dobio.

Pribojci su potreseni ovim događajem, preneli su lokani mediji.

U momentu ovih dešavanja u lokalu je bilo dosta gostiju, a među njima i devojke koje su medicinske sestre. One su odmah pritrčale da pomognu povređenom, dok nije stigla ekipa Hitne pomoći. Sigurnosne kamere snimile su napad u lokalu.

Pribojci su Ervina Ć. opisali kao dobrog čoveka koji se nikada u životu nije potukao.

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka poslao je juče otvoreno pismo Vladi Srbije u kojem se navodi da je svirepo ubistvo u Priboju sve duboko potreslo i uzdrmalo, posebno u ovim danima nedavnih tragičnih događaja koji su pogodili naše društvo. Mešihat IZ Sadžaka najoštrije je osudio ovaj zločin i zahteva hitnu reakciju nadležnih organa.

„Činjenica da je pripadnik policije izvršilac ovog monstruoznog čina, da se desio na javnom mestu prepunom ljudi, u centru grada, da je u objektu u trenutku zločina, prema dostupnim informacijama, bilo još pripadnika policije, da niko od prisutnih nije ni pokušao da spreči napad, duboko je zabrinjavajuća za celo društvo i nameće nam teška pitanja sigurnosti, čovečnosti i empatije.

Uzimajući u obzir brojne okolnosti među kojima je i ta, da se ovo ubistvo dogodio u mestu koje je u nedavnoj prošlosti propatilo zločine, motivisane verskom i nacionalnom netrpeljivošću, te da počinioci ni dan-danas nisu privedeni licu pravde, zahtevamo od nadležnih organa hitnu reakciju, ispitivanje svih okolnosti i adekvatno kažnjavanje odgovorne osobe za ovaj, ali i za sve prethodne zločine kako bi se konačno poslala jasna poruka svima koji pokušavaju da raspiruju međunacionalnu mržnju i neprijateljstvo ili misle da su iznad zakona”, navodi se u pismu Mešihata Islamske zajednice Sandžaka.

Zbog smrti Ervina Ć. Opština Priboj je proglasila dan žalosti.

Translate »