Posle više od 12 godina rada bez bilo kakvog upozorenja zaustavljen je rad portala „Srpske novine CG” koji je registrovan u okviru Srpskog kulturno-informativnog kluba „Sveti Sava” iz Podgorice, saopštilo je uredništvo portala.

U saopštenju se navodi da je uredništvo portala tek nakon zahteva za objašnjenjem, obavešteno da je server pod imenom „Namecheap” uskratio korišćenje usluga zbog navodnog promovisanja proruskih propagadnih informacija.

„Očigledno je da ljudi koji su zaduženi za praćenje medija, a između njih i našeg portala, nisu kontrolisali pouzdanost informacija jer, da jesu, uočili bi izuzetnu korektnost i toleranciju u promovisanju najznačajnijih informacija koje smo prenosili. Stoga stičemo utisak da je naš portal ugašen isključivo zbog svog naziva i trobojke koja predstavlja njegov zaštitni znak”, tvrde iz portala „Srpske novine CG”.

Oni su ocenili i da „ovaj postupak gašenja srpskih medija u Crnoj Gori i nemogućnost njihovog normalnog funkcionisanja pokazuje konkretan odnos bivše i sadašnje vlasti u Crnoj Gori prema srpskom narodu”.

Ostavite komentar

Translate »