Sa početkom građevinske sezone, počeli su i radovi na uređenju grada Bora. “U prethodne četiri godine zaista smo puno toga, u dogovoru sa našim sugrađanima, uradili na podizanju kvaliteta putne infrastrukture na teritoriji čitavog grada, dok su nam u ovoj godini prioritet pešačke staze, trotoari, parkinzi, ali i uređenje ulica i saobraćajnica koje dosad nisu rađene.

Veliki broj vozila na maloj površini grada predstavlja problem za sve vozače kada je u pitanju nalaženje parking mesta. Parkinzi su zaista potreba urbanističkog uređenja našeg grada, stoga je prvi na redu parking u Novom gradskom centru, u ulici 28. marta, gde su radovi uveliko u toku. Pored uređenja parking prostora, rade se i trotoari na ulazu u naselje iz sva tri pravca, a radiće se i povezivanje saobraćajnica, kao i presvlačenje određenih ulica novim asfaltom”, izjavio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić I dodao:

Bor će u ovoj godini dobiti jedan novi izgled, biće funkcionalniji za naše pešake i to je ono što smo zajedno postavili kao ovogodišnji cilj. Do kraja maja će biti završeni svi radovi planirani za prvu polovinu godine, a na nekom od narednih rebalansa budžeta biće odvojena dodatna sredstva za nastavak uređenja staza, prostora između zgrada, stepeništa, kao i za nastavak proširenja javne rasvete. Jer Bor, pored toga što je jedan od gradova sa najvećim privrednim rastom, zaista zaslužuje da bude i jedan od najuređenijih gradova u Srbiji, jer nam veliki prihod u budžetu to i omogućava”.

Translate »