Planinarenje je sjajan način da očuvate svoje mentalno i fizičko zdravlje, obiđete prirodne lepote u zemlji i inostranstvu, i steknete nove prijatelje.

Boravak u prirodi je u biti čoveka, samo smo to, usled rapidnog napretka tehnologije, zapostavili.

Planinarenje je suprotnost svakodnevnoj urbanoj rutini: hodanjem, boravkom više sati na čistom vazduhu i aerobnim vežbanjem, ponovo se vraćamo prirodi, svesniji smo dragocenosti njenog postojanja i života u njoj. Pešačenje pomaže u ubrzavanju metabolizma i sagorevanju kalorija, koje se prirodno usporava nakon tridesete . Takodje, podstiče lučenje seratonina – hormona sreće, uspešno smanjuje simptome depresije, manjka energije i mrzovoljnosti. Akumulirana dobra energija, lepe misli i pozitivno raspoloženje ne napuštaju um i telo danima, pa, često posle planinarske akcije možete imati ni čim izazvan širok osmeh na licu. Pored višestrukih koristi zdravlju, planinarenje je poznato i po stvaranju lepih, prijateljskih veza između ljudi, kao i mogućnosti da se u dobrom društvu obidju sjajni predeli u zemlji i inostranstvu.

Prirodan hlad je idealano mesto za beg od letnje žege i gradske verve …

Mnogo je razloga zašto vam savetujemo da podjete BAREM NA JEDNU planinarsku akciju. Retko ko je na planinu sa nama pošao, a da se u prirodu nije zaljubio. UPIS NOVIH ČLANOVA JE U TOKU! Hajdemo u prirodu!

Više informacija kako da postanete član OPSD Dragan Radosavljević možete pronaći na sajtu www.opsddraganradosavljevic.rs ili www.facebook.com/opsd.dr.za

 

Translate »