Ovogodišnji Eurosong doneo nam je mnogo toga već viđenog, ali i nešto sasvim novo – Konstraktu, predstavnicu Srbije koja uopšte i ne peva (!), nego recituje, i to uglavnom nepovezane i naizgled potpuno besmislene nazovi stihove koji se i ne rimuju uopšte izuzev donekle refrena, koji je takođe diskutabilan.

Konstrakta, dakle, u svojoj „pesmi“ recituje o pandemiji korona virusa, o tome kako mora stalno da pere ruke kako se ne bi inficirala zlokobnim virusom koji je preplavio planetu, ali i o tome kako nema zdravstvenu knjižicu. Što je, dakako, problem, jer „umetnica mora biti zdrava“.

Naravno…

Iako sasvim čudna, ali baš po svim kriterijumima, Konstraktina pesma postala je globalni fenomen.

I ne samo to, nego je Konstrakta, nekako iz senke i prikrajka velikog muzičkog festivala banula među favorite ovog prestižnog muzičkog takmičenja.

Iako je ispraćena iz Srbije kao tiha autsajderka, Konstrakta večeras može čak i da pobedi na Eurosongu jer jedino ona, i samo ona, eksploatiše temu kojom se, evo već dve godine, bavi čitava planeta.

Pored Konstrakte, favoriti za pobedu na Eurosongu su još predstavnici Finske, Švedske, Moldavije i Rumunije, pa možda čak i Ukrajine, ali bi još jedna nameštena, čisto politička pobede te zemlje na Eurosongu, bila previše degutantna za sve…

E sad, zašto Finska i Švedska?

Finska i Švedska su favoriti samo i jedino zbog toga jer uskoro ulaze u NATO vojnu alijansu, a Eurosong je odavno više političko nego muzičko nadmetanje. I zato su ove dve skandinavske zemlje favoriti.

Pored Finske i Švedske, favoriti su i predstavnici Moldavije i Rumunije, jer su ove dve države sledeće po redu za vojni angažman Putinove „Crvene armije“ na njegovoj mapi Velike Rusije. Možda su, baš zato, ove dve države i veći favoriti čak i od Finske i Švedske!

Uglavnom, Srbija je favorit iz senke, a Konstraktina recitacija koja je svojevrsna promocija pandemije korona virusa i trenutno jedna od najpopularnijih numera na globalnom internetu može, ponavljamo, čak i da pobedi…

Izvor: Skandal.in.rs

Translate »