Aktuelnost „Srećnih ljudi“ se nikada nije dovodila u pitanje jer su se mnogi pronašli u njoj, a brojni glumci koji su igrali u njoj, još uvek privlače pažnju, a jedna od njih je i Ljiljana Đurić, Necina učiteljica.

Njena rečenica „Deco, ovo nije smešno“ spada u red kultnih, a mnogi kritičari su Ljiljanu pohvalili zbog sjajnog prikaza stroge učiteljice čije fasade padaju kada je dodirnu životne priče njenih učenika.

Gostujući u jednoj emisiji, Đurićeva je iznenadila mnoge činjenicom koliko se malo promenila od emitovanja serije.

  • U Šapcu sam odigrala jednu od mojih nadražih uloga. Ova uloga nije važna jer sam ja dobila tri različite nagrade na tri različita festivala, ona je doživela debakl u Sarajevu, zbog privatnih svađa među glumcima. Ali tad sam ja odrasla. Odrasla sam jer sam na jednoj od repriza istinski doživela pravu katarzu. Tada sam shvatila i Aristotela i svu teoriju koju sam učila u životu. Mislim da je to prekretnica u mom životu – ispričala je glumica i nastavila:
  • U predstavi postoji monolog koji traje 7-8 minuta. Ja sam bukvalno potrgala haljinu sa sebe. Sela i pustila onako da mi noge vise sa bine, zaplaka se i rekla: “Ljudi, ja se ne zovem Sibina Zlatić, meni je ime Ljiljana Đurić”. U sali je nastao tajac. Prolomio se takav aplauz. Mislim da je i publika shvatila da se tad dogodilo nešto što se ne događa svaki dan. I tada sam shvatila da sam ja razumela samu sebe i potrebu zašto se bavim ovim poslom – rekla je u emisiji „Naši ljudi“.
Foto: YouTube

Inače, rođena je u Konjiću (BIH), 16. marta 1955. godine, a za ulogu u predstavi Samo da znaš koliko te volim dobila je dve nagrade, prvu za najbolju žensku ulogu i drugu sa Milenkom Pavlovom za najbolji glumački par festivala 2009. godine. Iste godine se pojavila u „Gorkim plodovima“.

Izvor: blic.rs

BONUS VIDEO:

Translate »