Grad Bor bio je domaćin takmičenja “Strongmen 2022“. Učešće je uzelo osam najboljih takmičera iz Srbije. Takmičilo se u šest disciplina, vučenju kamiona težine 7,5 tona, podizanju tereta na piramidu, nošenju tereta (jaram) od 340 kg., okretanju gume od 390 kg., nošenju kofera težine 270 kg. i u dizanju balvana. Generalni pokrovitelj prvenstva bili su grad Bor i Sportski savez grada Bora.

Najuspešniji takmičari bili su Vladimir Bulatović iz Kikinde, drugo mesto pripalo je Vladanu Živkoviću, takođe iz Kikinde, dok je trećeplasirani bio Marko Vučić iz Niša.

Boranin Nemanja Čvorović, sa osvojenim četvrtim mestom plasirao se na Balkansko prvenstvo.

Grad je uvek podržavao ovakve manifestacije I drago nam je da smo ugostili takmičare iz cele Srbije. Kad vidim ovu sliku gde je plato prepun dece i ljudi, to nam je podstrek da iz godine u godinu ulažemo sve više sredstava za razvoj sporta”, naglasio je Marko Nikolić, član Gradskog veća.

Balkansko prvenstvo, biće održano u Boljevcu 3. jula a nakon toga u najavi je Strongmen liga šampiona koja će biti održana u Kikindi i Novim Koaricima, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Translate »