Opštinsko veće opštine Negotin je na današnjoj sednici kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, razmatralo je više predloga odluka, pravilnika i rešenja iz domena svog rada.

Danas je usvojen Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o finasiranju programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta na teritoriji opštine Negotin, kao i tekst Javnog poziiva sportskim organizacijama i drugim pravim licima u oblasti sporta, za finasiranje programa iz budžeta Opštine Negotin u 2022. godini da dostave predloge godišnjih programa u oblasti sporta za ovu godinu.

Danas je utvrđen i predlog Odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u opštini Negotin za period od 2022. do 2024. godine. Lokalni akcioni plan za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u opštini Negotin za period od 2022. do 2024. godine definiše pravce delovanja Opštine Negotin u oblasti socijalnog uključivanja Roma i Romkinja, kao i konkretne mere i aktivnosti kojima se nastoji poboljšati sadašnji položaj pripadnika romske zajednice, uz jasne mehanizme pomoću kojih se može pratiti ostvarivanje definisanih ciljeva. On predstavlja deo napora koje lokalna zajednica čini tokom niza godina sa osnovnim ciljem smanjenja jaza koji postoji između Roma/kinja i ostalih pripadnika/ca lokalne zajednice.Na dnevnom redu današnje sednice bili su i predlozi rešenja o izmeni rešenja o imenovanju članova Upravnog odbora Narodne biblioteke „Dositej Novaković“, dopuni rešenja o određivanju doktora medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove,  prestanku mandata predsedniku i članovima i obrazovanju Žalbene komisije opštine Negotin, objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

 

Translate »