Na sastanku sa predstavnicima mesne zajednice Slatina, predstavnicima kompanije ZiJin Mining, kao i ZiJin Cooper, dogovoreno je da ubuduće, jednom mesečno, imamo sastanke na kojima će se razgovarati i rešavati pitanja naših meštana koji žive u selima koji se nalaze u neposrednoj blizini rudnika ili u kojima rudarenje vrši pritisak na život i standard života naših sugrađana.

Ono što je evidentno jeste da su uslovi rudarenja mnogo bolji nego prethodnih godina, da su ulaganja u ekologiju znatno veća, da se životni standard i plate zaposlenih u kompaniji povećao i povećavaće se, ali da i dalje postoje istorijska pitanja koja nisu rešavana. Nećemo dozvoliti da se ta pitanja rešavaju kroz razne priče i manipulacije, već su pravovremene informacije ključ dobre saradnje i razumevanja”, izjavio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić .

 Dogovoreno je da se jednom mesečno organizuje sastanak, na kome će se razmenjivati informacije i to ne samo sa predstavnicima mesne zajednice Slatina, već i sa selom Krivelj, Oštrelj, Bučje, Metovnica.

Jako je bitno da meštani, kroz Savete mesnih zajednica ili grupu građana, dobiju konkretne i detaljne informacije, kao što su vreme početka projekta, šta definiše sam projekat, pritisak na teritoriju, način komunikacije sa građanima i ostale bitne podatke”, naglasio je Milikić.

Translate »