Tokom vikenda u Sportsko-rekreativnom centru “Kraljevica“ u Zaječaru održan je prvi memorijalni turnir u čast Dragana Kuzmanovskog Kuze. Učestvovale su ekipe: OK Timok, OK Pirot, OK Topličanin, OK Majdanpek, OK Viner, OK Zaječar i OK Volejbortim.

U hali na Kraljevici prisutnima se obratio gospodin Davro Marušić, koji je govorio o Draganu Kuzmanovskom Kuzi i između ostalog izdvojio:

„Najpre da izrazim veliku zahvalnost Odbojkaškom klubu „Timok“ što su se setili da jedan odbojkaški turnir posvete Draganu Kuzmanovskom Kuzi.

Ja ne volim izraze kao što su najveći i najbolji u oblastima koje su posledica dara i talenta, kao što su umetnost i sport na primer, ali predanog rada često mukotrpnog, a Kuza je bio baš taj, voleo je odbojku i posvetio joj svoj život i stigao tamo gde se retko stiže na sam vrh srpske odbojke. Od mnogih je napravio igrače koji su kasnije živeli od te igre. On je rođen sa stavom „U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi“.

Sve što je radio predavao se tome maksimalno i ne postoji polica na kojoj bi se naređali svi pehari i medalje koje je osvajao kao trener ženske ekipe Timoka, kadetske reprezentacije Jugoslavije ili univerzitetske reprezentacije Beograda“.

Reči Davora Marušića ispraćene su gromoglasnim aplauzom, a igračima i publici obratila se i Sanja Kuzmanovski, ćerka Dragana Kuzmanovskog, koja je otvorila turnir.

„Želim da se zahvalim svima koji su se okupili ovom prilikom, posebno želim da se zahvalim Zeki , koji je uložio trud da nas sve okupi. Želim sreću svim ekipama, nadam se da će te svi uživati. Proglašavam turnir otvorenim“.

U konkurenciji devojčica prvo mesto osvojio je ŽOK „Topličanin“ iz Prokuplja, drugo mesto pripalo je OK „Viner“ iz Bora, dok se na trećem mestu našao OK „Timok“ iz Zaječara. Najbolji među dečacima takođe bili su, odbojkaši Timoka iz Zaječara.

Foto: Milena Ilić
Foto: Milena Ilić
Foto: Milena Ilić
Foto: Milena Ilić
Foto: Milena Ilić
Foto: Milena Ilić
Foto: Milena Ilić

Translate »