Na Forumu poslodavaca koji je, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Bor i lokalne samouprave, održan  u Velikoj sali SO Negotin, prezentovani su javni pozivi/konkursi za realizaciju  mera aktivne politike zapošljavanja za 2022.godinu, predviđenih Strategijom zapošljavanja za period od 2021. do 2026. godine i Akcionim planom za period od 2021. do 2023.godine u Republici Srbiji. Forumu je prisustvovalo 25 poslodavaca iz opštine Negotin.

 Pozdravljajući  prisutne Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin je istakao da je lokalna samouprava spremna da podrži svakog  sugrađanina i izdvoji dodatna sredstva za sve zainteresovane koji žele da se prijave za subvencije za  pokretanje sopstvenog biznisa.„Želimo da izdvajanjem dodatnih sredstava pomognemo našim sugrađanima da pokrenu sopstveni biznis i na taj način smanjimo nezaposlenost. Smatram da svakom ko sebe vidi u privatnom biznisu treba da pomognemo pogotovu ako nastavi da radi posle tih godinu dana. Drago mi je što su svi koji su prošle godine, dobili subvencije za samozapošljavanje sem jednog poslodavca, nastavili da rade i posle isteka prve godine poslovanja.“Nacionalna služba za zapošljavanje je 31. januara raspisala 12 javnih poziva/konkursa za sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja. Ovi javni pozivi nisu namenjeni samo poslodavcima već i nezaposlenim licima, a najaktuelnija mera odnosi se na subvenicionisanje samozapošljavanja.

U Borskom upravnom okrugu, prema informacijama Nacionalne službe za zapošljavanje Bor na posao čeka 8.597 lica, u opštini Negotin 1.964, od kojih je 1.091 žena. U prošloj godini u našoj opštini nezaposlenost je smanjena za pet procenata, objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

Translate »