U cilju i nameri da se  poslodavcima prezentuju aktivnosti koje Nacionalna služba za zapošljavanje i grad Bor sprovode u 2022. godini, održan je Forum poslodavaca u Gradskoj kući gde je petnaest poslodavaca pokazalo interesovanje za mere koje  kako bi se  poboljšali uslovi  zapošljavanja, rada i stvaranja pozitivnog ambijenta za otvaranje novih radnih mesta.

U saradnji sa Republikom Srbijom, odvojili smo 38 miliona dinara za ovogodišnji sistem zapošljavanja, što je dosad najviše odvojenih sredstava od početka sprovođenja mera aktivnog zapošljavanja. U drugoj polovini godine očekuje nas i dodatnih 9,9 miliona dinara za program zapošljavanja novih ljudi u preduzećima koja su već formirana kroz program samozapošljavanja, odnosno pokretanja sopstvenog biznisa, koji grad sprovodi u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, izjavio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić I dodao:

“To znači da će svi oni koji su u prethodnom periodu otvorili preduzeće moći da apliciraju za finansijska sredstva u visini do 300.000 dinara, kako bi zaposlili nove ljude i na taj način ojačali kapacitet svog preduzeća.

I drago mi je da se kroz ovakav način organizacije i zapošljavanja, iz godine u godinu, otvara sve veći broj preduzeća na teritoriji grada koja uspešno opstaju uz pomoć mera koje, zajedno sa državom, sprovodimo na godišnjem nivou. Ovim aktivnostima koje nas očekuju u narednom periodu želimo da sve one koji nemaju veze sa strukom koja je neophodna da bi se zaposlili u nekoj od rudarskih kompanija i pratećih firmi, stavimo u sistem rada i na taj način im pomognemo da razviju sopstveni posao”.

Ostavite komentar

Translate »