U Zaječaru će od 16. do 23. oktobra biti održan 30. jubilarni festival „Dani Zorana Radmilovića“, a od 11. do 14. oktobra 4. Festival malih pozorišnih formi, čije je organizovanje dozvoljeno zaključkom Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, ali pod određenim uslovima. Ulaz na oba festivala biće omogućen samo onima koji su primili najmanje dve doze bilo koje vakcine, imaju potvrdu o preležanoj covid-19 infekciji ili PCR ( Ag) test koji nije stariji od 48 sati od dana posete fesitivalu.

 U toku trajanja festivala u sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ dozvoljeno je 50% popunjenosti kapaciteta i obavezno je nošenje zaštitne maske (N95) sve vreme boravka u sali i holu pozorišta.

Tokom osam festivalskih večeri 30. „Zoranovih dana“ biće odigrane izvanredne predstave iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske, koje predstavljaju sam vrh ovogodišnje pozorišne produkcije. Festival će 16. oktobra otvoriti premijera predstave zaječarskog teatra „Emilija Galoti“ Efraima Gotholda Lesinga u režiji Tare Manić,objavljeno je na sajtu Narodno pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović”.

 

 

Translate »