Svečanom akademijom koja je održana  u velikoj sali, SO Negotin Poljoprivredno-stručna služba Negotin je obeležila  101. godinu postojanja. Skupu su prisustvovali Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra za poljoprivredu, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i predstavnici 31 poljoprivredno stručne službe iz cele zemlje.„  Drago me je što se vidimo zbog ovakvih povoda, obeležavanja 101.godišnjice Poljoprivredno stručne službe u Negotinu. Često obilazimo ovaj region i celu Srbiju iz razloga što posao koji vi obavljate je veoma važan za našu državu, Republiku Srbiju i imate veliku podršku resornog ministarstva. Želim da istaknem i važnost lokalne samouprave, izuzetan je primer saradnje Opštine Negotin i PSSS Negotin, jer zajednički cilj i lokalne samouprave, službe i države je da poljoprivredni proizvođač bude zadovoljan i mislim da smo na pravom putu da tako bude u potpunosti“ istakao je Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Poljoprivredno-stručna služba Negotin danas je sastavni deo poljoprivrednog savetodavnog sistema Srbije, koji čine 34 službe koje pokrivaju celokupnu teritoriju Republike Srbije. Nadzor nad radom PSSS Negotin i PSSS Srbije vrši Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Sektor za ruralni razvoj, Grupa za savetodavstvo preko svojih službi i ovlašćene organizacije.

Za doprinos u radu i razvoju PSSS Negotin kroz vek postojanja brojnim institucijama, organizacijama i pojedincima dodeljene su  zlatne povelje, povelja i zahvalnice, objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

Translate »