Svečanom sednicom Skupštine opštine Negotin, na kojoj su dodeljene majske nagrade i priznanja obeležen je 12. maj- Dan opštine Negotin. Svečanosti su prisustvovali u svojstvu izaslanika Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srbije, Verica Lazić, savetnik predsednika za socijalna pitanja i zdravstvo, zatim Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Milan Macura, pomoćnik ministra rudarstva i energetike, Ivajlo Кaškanov, savetnik u ambasadi Republike Bugarske u Srbiji,mr Vladimir Stanković, načelnik Borskog upravnog okruga, predsednici i predstavnici gradova i opština Borskog i Zaječarskog okruga, Bele Palanke, predstavnici republičkih i opštinskih institucija, javnih i privatnih preduzeća, udruženja, mesnih zajednica,kulturnog i društvenog života  grada.

Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, u svom obraćanju je poručio da mu je drago da, posle dvogodišnje pauze, nastale zbog pandemije koja je u mnogim sferama zaustavila svakodnevne događaje, promenila način ponašanja i naše živote, na svečani način obeležavamo praznik naše opštine, 12. maj – Dan oslobođenja Negotina i Кrajine od Turaka.

U svojstvu izaslanika Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srbije, na svečanoj sednici obratila se Verica Lazić, savetnik predsednika za socijalna pitanja i zdravstvo.

Želim da vam prenesem iskrene čestitke predsednika Aleksandra Vučića povodom Dana vaše opštine. Takođe želim da u svoje i ime predsednika, čestitam svim dobitnicima nagrada i priznanja. Aktuelno smo u periodu koji je izazov za čitav svet, kroz koji i dalje učimo kako da se borimo sa neizvesnošću. Međutim, uprkos svim izazovima, predvođeni predsednikom Vučićem, idemo napred, u bolju budućnost.“, poručila je Verica Lazić, savetnik predsednika Republike Srbije.

Nakon obrazloženja Tatjane Vasić, predsednice Кomisije za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja SO Negotin zaslužnim pojedincima i kolektivima dodeljene su majske nagrade i povelje.

U kulturno-umetničkom delu programa učestvavali su predškolci Dečijeg vrtića „Pčelica“, Milena Marković i Bojan Ducić, učenici Umetničke škole “Stevan Mokranjac, Filip Stojisavljević, učenik 7/2 razreda Osnovne škole „Vuk Кaradžić“ i prvi ansambl Кulturno-umetničkog društva „Stevan Mokranjac“, objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

Translate »