Jedan od miljenika poslanice Evropskog parlamenta iz redova Zelenih i glavne lobistkinje za nezavisnost Kosova u Evropskom parlamentu Viole fon Kramon, lažni ekološki aktivista i energetski mafijaš u pokušaju Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je hteo da ubija reke Srbije gradnjom MHE ali su ga konkurenti izgurali iz tog posla pa se kobajagi okrenuo protiv dojučerašnjih kompanjona, izjavio je kako kontroverzni hrvatski general u penziji Zdravko Ponoš nije njihov kandidat, već je njegova kandidatura odraz samovolje lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i lidera Narodne stranke Vuka Jeremića.

– Moram da kažem da nas apsolutno niko ništa nije pitao kada je u pitanju njegova kandidatura. Ono što je bio dogovor i ono o čemu su svi govoriili je da treba da bude zajednički kandidat. Prema tome, način na koji je on kandidovan i sve to zajedno, to je odluka gospodina Đilasa, Vuka Jeremića i tog dela opozicije. Mi imamo dva kandidata za predsednika, jedan je javna ličnost, nestranačka, a drugi je javna ličnost, ali dolazi iz onoga što zovemo struka – izjavio je Jovanović.

On je na ovaj način samo potvrdio kakvo rasulo vlada u opoziciji, da pronalazak zajedničkog kandidata nije moguć, već je, optuživši Đilasa i Jeremića za jednostranu odluku o proglašenju Ponoša za predsedničkog kandidata, naveo da oni imaju svoje kandidate.

I TADIĆEVI OTKAČILI PONOŠA!

Konstantin Samofalov iz Socijaldemokratske stranke čiji je lider svrgnuti žuti dvomandatni diktator Boris Tadić, praktično se “odrekao” bivšeg načelnika Generalštaba i kandidata Dragana Đilasa na predsedničkim izborima Zdravka Ponoša, a kao i mnogi iz opozicije, ne prihvata njegovu kandidaturu.

Samofalov je rekao da Ponoš nije predstavnik opozicije i da politička stranka koja ga predlaže nije prikaz celokupne opozicije.

– Ono što ne prihvatamo je nametanje jednog kandidata kao jednog jedinog, da je on jedini predstavnik opozicije, da je politička stranka koja ga predlaže celokupna – rekao je Samofalov.

– U konsultacijama sa Tadićem ćemo doneti odluku o predsedničkoj kandidaturi – dodao je Samofalov.

Translate »