Frontmen Plavog orkestra Saša Lošić Loša (58) od početka karijere duge 35 godina uvik na glavi ima neku kapu koju gotovo nikad nije skidao u javnosti.

FOTO: youtube

Vrlo retki su ga videli bez kape, a upravo jedna takva fotografija sada je osvanula na Fejsbuk profilu muzičara i urednika brojnih medijskih projekata i izdavača Nevena Kepeskog.

„Podsetnik na jedan od boljih žurki u Zagrebu, osamdesetih. A bilo ih je ohoho. Loša i Boro Radaković. Odvalili po Bitlisima. Ovo je valjda jedina Lošina fotka bez kape… Fotkala moja malenkost“, napisao je Kepeski u opisu crno-bijele fotografije koja je oduševila njegove pratitelje.

O razlozima zašto Loša nosi kapu pričale su se razne priče, ali sigurno je da je popularni pjevač sredinom 80-ih godina pokrenuo novi trend te da su zahvaljujući njemu dobro zaradili brojni prodavači kapa u Sarajevu, ali i u celoj bivšoj Jugoslaviji. Jedan od njih čak je trčao za njim na ulici u Sarajevu, a te anegdote pevač se prisetio uoči svog velikog koncerta u varaždinskoj Areni krajem 2018. godine. Dok je hodao ulicom, Loša je zastao i čuo iza sebe nekoga kako ga doziva nadimkom. Kada se okrenuo, ugledao je vlasnika jedne prodavaonice kapa kako juri prema njemu. Nakon što se zaustavio, čovek je rekao da mu želi da se zahvali jer je prodao 70.000 „njegovih“ kapa, od kojih su on i njegova žena sagradili vikendicu. Čak ga je molio da ne menja imidž, a Loša ga je, čini se, poslušao i ostao veran svom imidžu i kapama koje su kroz godine postale njegov zaštitni znak.

 

BONUS VIDEO:

Translate »