Učenica 7. razreda Neda Ilić osvojila je prvo mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i kulture izražavanja, održanom u Tršiću, dok je učenica 4. godine Gimnazije „Bora Stanković“ Anđela Kolar, na istom takmičenju, osvojila treće mesto.

 

Tim povodom, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić organizovao je prijem i za postignute rezultate učenice nagradio knjigama. Pored osvojenog prvog mesta na takmičenju u Tršiću, učenica Neda Ilić osvojila je prvo mesto i na smotri čitalaštva „Čitalići“ održanom u Aleksincu.

Od prvog razreda se spremam za ovo takmičenje. Test nije bio težak jer sam se spremala zajedno sa svojom nastavnicom kako bi postigla što bolji rezultat. Osvojeno prvo mesto na smotri u Aleksincu nisam očekivala jer se, po mom mišljenju, za to nisam dovoljno spremila. Iznenadila sam se. Zelja mi je da, kada vreme dođe za to, upišem Filološki fakultet i budem nastavnica srpskog jezika“, istakla je Neda Ilić.

Treba dosta truda i rada, napominje učenica Anđela Kolar, kako bi se postigao bilo kakav rezultat.

Uz pomoć profesora i celog stručnog tima rezultat je zagarantovan, naravno samostalan trud je ono što je najbitnije. Želja mi je da upišem Pravni fakultet jer trenutno tu vidim sebe i nadam se da ću ostvariti svoju želju“, kaže Anđela Kolar.

Nastavnica Gordana Ostojić u školi radi već 34 godine imala je već iskustva na Republičkim takmičenjima ali joj je ovo prvi put da osvoji prvo mesto.

Bilo je do sada odlazaka na Republička takmičenja ali nismo postizali ovakve rezultate“, ponosno ističe Ostojić.

Učenice su za postignute rezultate nagrađene knjigama i bio je ovo lep gest predstavnika lokalne samouprave da se zahvale učenicama koje će i u buduće predstavljati grad na nekim od takmičenja, objavljenoje na sajtu grada Bora.

 

Translate »