U prepunoj sali zaječarskog teatra, druge večeri 12. Pozorišnog festivala za decu“ ZajeČAR“ odigrana je  predstava  „Zvonar bogorodičine crkve“ Viktora Igoa u režiji Dejana Cicmilovića,koja je nastala kao plod poslovno tehničke saradnje Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici,Narodnog pozorišta Priština i Doma kulture u Gračanici.

Publika je sjajno reagovala,naročito na delove predstave u kojima glumci pevaju i igraju,pa čak i na negativne likove, kao što je Frolo, koga igra Nikola Stanković.

Lik Esmeralde tumači Nevena Nedeljković, koja je takođe zadovoljna reakcijom publike:„ Esmeraldaje buntovnica ali ne u smislu da je loša ili bezobrazna, ona samo,možemo reći,ima dozu pozitivnog bezobrazluka jer se bori za neka svoja prava i za prava svojih prijatelja.Ona ništa drugo ne želi sem daigra na karnevalu,da peva i da se druži sa svojom prijateljima,tako da je ona  likkojivreme  širi dobrotu i ljubav sve“.

Festival se nastavlja danas duplim programom. Od 14.00h, u okviru pratećeg programa festivala, u Centru za kulturu u Kotlujevcu biće odigrana predstava „Miš maus kuća haus iliti Mačak u čizmama“ Centra za kulturu iz Požarevca, a u sali pozorišta, u okviru takmičarskog programa,  u 19.00h biće izvedena predstava „Dvanaesto more“ Pozorišta lutaka Niš.

Translate »