Vršilac dužnosti komandira Severne policijske stanice major Goran Živković potvrdio je na današnjoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica da postoji spisak Srba koji se sumnjiče za teška krivična dela i da je u toku uručivanje poziva licima sa tog spiska.

Živković je, odgovarajući na pitanja odbornika da li postoje spiskovi na kojima se učesnici septembarskih protesta pozivaju da se jave u Prištinu na razgovor, rekao da spiskovi nisu tajna, prenosi srpska novinska agencija SIA.

„Spiskovi nisu tajna, spiskovi postoje i na jednom spisku je 58 osoba koje se sumnjiče za kršenje ustavnog poretka Kosova, na drugom spisku je 14 lica koja se terete za teško ubistvo u pokušaju, ometanje službenih lica i još dva-tri krivična dela”, potvrdio je Živković.

Dodao je da policijski službenici rade na uručenju poziva osobama koje se nalaze na tim spiskovima.

„Policijski službenici rade na uručenju poziva tim licima i za sada se niko nije odazvao na pozive. Na spisku se nalaze osobe koje žive u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok. Naši policajci uručuju samo pozive, osobe koje dobiju poziv treba da se jave na razgovor u Prištinu”, rekao je Živković i dodao da nema informaciju u kom su periodu konkretno počinjena dela za koja se građani pozivaju, prenosi SIA.

Translate »