Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je da je rad „Ziđina“ primer uspešnog partnerstva države i investitora, koji pokazuje kako treba da izgleda rudarstvo u Srbiji, kao i da je zajednički cilj ulaganje u zaštitu životne sredine.

Ona je na godišnjoj sednici „Ziđina“ u Boru, na kojoj je predstavljen izveštaj o radu za prethodnu godinu, kao i plan kompanije za 2022. godinu, rekla da je ulaganje u zaštitu životne sredine i zeleno rudarstvo zajednički cilj.

Čestitam rukovodstvu i radnicima na rezultatima koje ste ostvarili i u ime Vlade i Ministarstva hvala na svemu što radite, iako prošla godina nije bila laka, ali smo zajedno uspeli da pobedimo sve izazove. Ponosni smo što RTB Bor posluje uspešno, jer je ne tako davno bio pred gašenjem, a ovaj deo Srbije živi od rudarstva i sa rudarstvom. Posebno je važno otvaranje novog rudnika „Čukari Peki“, čime je Srbija zauzela novu, visoku poziciju na evropskoj mapi“, rekla je ona, objavljeno je na sajtu Ministarstva rudarstva I energetike.

Translate »