Zbog tehničkih problema koji su nastali u procesu proizvodnje u toplani u Boru tokom proteklog meseca, iako je  radila 45 dana bez prestanka i 24 sata isporučivala toplotnu energiju, doneta je  odluka da januarski računi za grejanje budu umanjeni za 20 odsto.

Zahtevao sam da toplana podnese izveštaj o razlozima loše isporuke toplotne energije u prvom mesecu ove godine ka našim sugrađanima i ustanovljeno je da, s obzirom da je toplana građena pre više od 40 godina, kao takva predstavlja veliki izazov za grad Bor.

To je i od osnovnih razloga zbog čega smo i krenuli sa izradom projekta za izgradnju nove toplane, za koju bi radovi trebalo da otpočnu nakon aprila ove godine, ali smo se složili da građani do tada moraju imati stabilno i kvalitetno grejanje.

Drago mi je da su radnici ovog komunalnog preduzeća uspeli da saniraju nastale probleme i da je grejanje u gradu sada stabilno, a zadatak će im biti da u narednom periodu održe takvo grejanje. Javna preduzeća zaista moraju da snose odgovornost za probleme tako što će se kroz njihovo poslovanje odbiti šteta koju je otišla ka našim građanima, kao što je to ovog puta bio slučaj”, izjavio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

 

Translate »